lördag 21 maj 2011

Det var tjo det var hopp det var hej

Efter ännu en veckas sjukdom, alltså tredje veckan de fyra senaste, kunde jag idag ge mig ut i det underbara vädret lite. Kände mig lite vinglig, brukar jag alltid göra när jag varit horisontell i dagar i sträck och sen går upprät utomhus för första gången. En vanesak antar jag, helt normalt. Eller så är miitt hjärta gjort för en gris vad vet jag.

I alla fall. Det var dans bortivägen på lördagsnatten kan man säga. Mer bestämt grillkväll med Folkodlarna. Hade bara tänkt gå dit en sväng och vingla hem tidigt för kurering men jag kände mig rätt frisk och det var varmt i solen och väldigt trevligt.  Allt blommar känns det som, och ändå är det mycket mer att vänta. 
Först hjälpte jag till att vattna och så polkarödbetor. Sen gjorde jag rabarberkrämsoppa över elden (rabarber, socker, russin, vatten, koka i 15 minuter typ). Massa trevliga knytisrätter; pinnbröd, halloumi, kirs och maskrossallad, korvar, bröd, grillspett dukades upp. Marsmallows och min eldkokta rabarbersoppa  blev efterrätten. Till maten blåste vi i maskrosflöjter för sällskapets förnöjelse. Lite gällt var det men himla kul. En maskrosflöjt kan få massa toner med lite grillspettspetsning. Lite dans blev det också, även om det bara var jag :D

Efter grillningen plockade vi ihop och jag tog en tur till min lott. Innan grillningen hade jag lagat mitt växthustak som fladdrar iväg för varje vindpust. Jag satte fast fiberdukhörnen mellan pallkragarna och satte klädnyporna på kanterna. Ska nog hålla bättre. Den förodlade majsen som stått på min loftgång på dagarna fick flytta in i växthuset. Vattning och fotning, sen hemåt.
 
Rödbetorna
Huvudsallat som jag sådde i söndags.
Morötterna
Där bor göken där gror löken.
Skum invadör. Vet du vad det är för växt? Vit pålrot har den.
Och växthuset står kvar med säkrare tak.
Godnatt lotten sa lotten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar